
Bilim ve teknolojinin hızla değiştiği günümüzde öncelikli hedefimiz; öğrencilerimize 21. yüzyıl becerilerini kazandırmak, onları geleceğin dünyasında etkin ve saygın bireyler olarak yetiştirmek için yetenek farkındalığı kazandırmaktır. Bu süreçte öğrencilerimizin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacına yönelik farklı teknikler kullanarak, beceri kazanmaları öğrencilerimizi ön plana çıkaracaktır. Bu bakış açısıyla projemizin temelinde, öğretime dayalı çalışmalar ile değerli nesillerimizi geleceğin dünyasına hazırlamak noktasında, uygulamalı çalışmalarımızın önemli olduğunu düşünmekteyiz.
Özel ilgi alanlarıyla yeteneklerini geliştirmeyi amaç edinen öğrencilerimizin eğitim aldığı örgün kurumlarda, ayırım yapmaksızın tüm öğrencilerimizin yararlanmasını amaç edindiğimiz çalışmalarımızı 2025 yaz döneminden itibaren devam ettirmekteyiz. Bu süreçte öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda eğitim programlarını hazırladığımız çalışmalarımızda eğitim etkinlikleri yoluyla farklı deneyimler kazanmalarını hedefliyoruz.
E-BOSS Robotik Kodlama Eğitim programlarının uygulanmasında öğretmenlerimize büyük ölçüde kolaylık sağlamasını ve öğrencilerimiz için faydalı olmasını temenni ediyoruz.
Genel Amaçları
- Robotik sistemlerin günlük hayattaki önemini anlama,
- Robotik sistemleri günlük hayatta kullanabilme,
- İhtiyacına uygun sistem tasarlayabilme,
- Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında geliştirilen yeni bir ürünlerin çalışma yapılarını kavrama,
- Yerli ve milli teknoloji geliştirmenin önemini fark etme.
- Teknolojik ürünler geliştirmeye istek duyma.
Temel Yaklaşımı Ve İlkeleri
Robotik Kodlama Eğitim Programı’nda ilerlemecilik felsefesi ilkeleri benimsenerek katı bir disiplin anlayışından ziyade aktif öğrenme yaklaşımlarını temel alan ve bireysel farklılıkları gözeten bir yapıda hazırlanmıştır.
Program içeriğinin oluşturulmasında konu temelli yaklaşımlardan olan -süreç tasarım modeli- benimsenmiştir. Bu bağlamda yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi hedefleyen, bilgi edinmeyi ve öğrenme sürecini merkeze alan beceri temelli yaklaşımlara başvurulmuştur.